Startersmotor.nl - Van alles over lichte motoren
Avontuur is te huur!

 

Kilowatt - Paardenkracht (kW-PK) converter

Via onderstaande converter kan je kilowatt en paardenkracht omrekenen. De schotse ingenieur James Watt definieerde rond 1770 de paardenkracht. Deze werd gebruikt voor stoommachines, maar later ook voor motoren. De Britse variant van 1pk (hp - horsepower) is net even anders dan die van de internationale paardenkracht, welke gebruikt wordt in onder andere Nederland (pk), Duitsland (ps) en Frankrijk (ch). Misschien waren de Britse paarden sterker, wie zal het zeggen. De internationale variant werd ook wel 'metric horsepower' genoemd. Omdat hier verschillen in waren, wordt het vermogen tegenwoordig besproken in kilowatts (kW). In tests, reclames en op websites van fabrikanten zul je nog steeds pk's tegenkomen. Ook op onze website noemen we ze nog, echter is het duidelijker om te spreken in kilowatts.

Nu zijn er ook nog verschillende manieren van het meten van het vermogen, maar deze zal ik achterwege laten. Vul hier onder het gewenste vermogen in. Dit wordt realtime berekend:

kW:
PK: 

 

Steun Startersmotor en koop via deze links - bol.com - AliExpress - Booking.com


© Copyright 2007-2020 Startersmotor.nl - privacy policy/disclaimer | over ons | links | Startersmotor helpen | contact | Startersmotor op Facebook Startersmotor op YouTube Startersmotor op Instagram