Startersmotor.nl - Van alles over lichte motoren
Verkoop je motor zonder gezeur.

 

Pro-Tect/Paddock ART4 schijfslot ART 4116 (2013)

Pro-Tect slot

Voor onze 125cc motor hebben we een slot nodig, voor de diefstalverzekering. Dit moet minimaal een ART-4 slot zijn, om aanspraak te kunnen maken op een bedrag bij de verzekering, mocht de motor ontvreemd worden. Het probleem bij onze 125cc motor is dat de afmetingen van de schijf het lastig maken om een goed slot te vinden. We zijn al de boot in gegaan met een Abus Sledg77, welke te 'kort' was en waren we dus op zoek naar een schijfslot met een binnenmaat van minimaal 55mm. Het slot wat we hadden besteld, paste niet en we hadden niet de mogelijkheid het slot eerder op te meten, daar dit een vers 125cc model was, wat eigenlijk nog nergens verkrijgbaar was.

Op zoek dus naar een ander slot, niet te duur, met een langere beugel met een binnenmaat van minimaal 55mm. Al snel kwamen we uit op het slot van Pro-Tect, welke we voor 23,95 incl. reminderkabel en exclusief verzendkosten konden kopen bij Best Buy Sloten. De binnenmaat van de beugellengte is 57mm. Pro-Tect is een merk van groothandel Falko in Nederland. Zij laten deze sloten in China produceren en verkopen ze ook onder private label. Alle sloten met ART-certificering 4116 komen bij Falko vandaan. Dus ook zo'n slot van bijvoorbeeld Paddock.

Ik was even huiverig om iets uit China te halen en voor zo weinig geld, maar een ART-certificering is een ART-certificering, deze geven ze echt niet weg bij een pakje boter. Daarnaast komt er kwaliteitscontrole bij vanuit Falko, westerse kwaliteitscontrole is altijd stukken beter dan die we gewend zijn van de Chinese standaard. Als ze de motor willen stelen, nemen ze 'm toch wel mee, de K-Pipe kost niet zoveel, dus een beetje risico lopen maakt zo'n 125cc'er nog spannender ook! Het slot is netjes ingepakt in een verpakking die makkelijk open kan, geen geklooi met Stanley mesjes dus, daarnaast zijn drie sleutels meegeleverd. Helaas niet met een lichtje in de sleutel, zoals bij de Sledg77, maar wat wil je voor nog geen 25 euro?

De 14mm beugel van het slot is in plastic omgoten (17mm totale beugeldikte), om schade aan de schijfrem te voorkomen. Het verchroomde stuk staal wat je wel zit, heeft bij aanschaf al wat hele lichte roestplekjes (zie foto hiernaast). Ik ben benieuwd hoe dit slot er over een jaar uit ziet, maar dames en heren, ook ons Kryptonite-slot roest wat, dat krijg je nou eenmaal met metaal op metaal. Je koopt een slot om iets te beveiligen, niet om dat het mooi moet wezen. Wel zal dit minder goed staal zijn dan wat je mag verwachten van een slot van bijvoorbeeld 100 euro. Het slot voelt stevig en zwaar aan en doet wat het moet doen; de motor verzekerd op slot zetten.

De sleutel gaat er met gemak in en het open maken of dicht maken gaat zonder ongemak. Wat ik wel jammer vind, is dat de beugel aan één zijde niet vast zit in de basis (zoals bij bijv. een Kryptonite slot), waardoor je met de reminderkabel altijd moet priegelen. Een schuifje bij de sleutelingang kan voor het slot worden geschoven, zodat er geen water of vuil in kan komen. Ook de kleuren zwart-blauw kunnen beter. Maak een fellere kleur, geel, rood, oranje. Geel is verkrijgbaar bij het model van Paddock. Over het algemeen is de afwerking van het slot gewoon goed, goed genoeg voor de aanschafprijs, al is de afwerking van veel duurdere sloten ook nog wel een stukje beter, dit ziet er goed genoeg uit om gelegenheidsdieven twee keer na te laten denken voor ze aan de klus beginnen.

Pro-Tect slot

 

Jammer genoeg geen slothouder, dus nu hangt het slot onder het rijden bij het passagierstepje (zadel kan niet los), maar door het plastic raakt de motor zelf verder niet beschadigd. Een slothouder kan je nog altijd zelf fabriceren. Zoek je een goedkoop ART4-slot? Sta dan zeker eens stil bij dit slot, in combinatie met een stevig kettingslot (ook verkrijgbaar bij Pro-Tect) zorg je ervoor dat je motor goed op slot staat en als ze 'm dan toch meenemen, dan ben je in elk geval verzekerd en krijg jij een bedrag uitgekeerd door je motorverzekering.

Inhoud verpakking:
 • Pro-Tect schijfremslot (1,3kg)
 • 3 sleutels
 • De reminderkabel werd gratis geleverd door Best Buy sloten en hoort niet bij de verpakking.
 • De Paddock-versie is voorzien van een opbergtasje, reminderkabel en sleutel met lichtje. Hier betaal je een paar euro meer voor en is in het donker toch wel makkelijk.

  Prijs: 29,95 incl. verzendkosten bij Motorsloten.eu.

  TIP: Voor je een nieuw schijfslot wilt kopen voor je motor, meet ALTIJD eerst de maat op van de diameter van de sleuf in je schijf en hoe ver de opening is verwijderd van de buitenzijde van de schijf, om miskopen te voorkomen.

   

  • Tip: Controleer overal ter wereld je bandenspanning en pomp je banden direct op met de zeer handzame Xiaomi luchtpomp. Must have voor elke motorrijder!
  • Tip #2: Op zoek naar kleine onopvallende navigatie voor op de motor? De Beeline Moto II kan wat voor jou zijn, zo hoef je je dure smartphone niet op je stuur te plaatsen!

  Waardeer je de artikelen op Startersmotor.nl en koop je wel eens wat bij onderstaande webshops?
  Doe dat dan via volgende links, ik ontvang dan een kleine commissie om de website te kunnen onderhouden en het kost jou niets extra. Win-win!
  Louis Motorrad NL - BOL.com - AliExpress - Amazon NL


  © Copyright 2007-2024 Startersmotor.nl - privacy policy/disclaimer | over ons | links | Startersmotor helpen | contact | Startersmotor op Facebook Startersmotor op YouTube Startersmotor op Instagram
  Te luid geluid is UIT!