Startersmotor.nl - Van alles over lichte motoren
Kawasaki Ninja 500 SE

 

Pechhulp Motor - Allianz Global Assistance

Pechhulp motor

Motorrijden is heel erg leuk en met goed onderhoud kan je een heel eind sturen met een grote glimlach op je gezicht, maar er bestaat altijd kans dat je een keer pech hebt en langs de kant van de weg staat. Dat kan in Nederland zijn, maar ook in het buitenland. Of dat je thuis voor je motorrit opmerkt dat de motor niet wil starten of niet lekker loopt. Goed dat er zoiets bestaat als pechhulp van Allianz Global Assistance, want ook voor de motor is dit een onmisbare zaak. Tenzij je zelf erg technisch bent en veel kennis hebt van motortechniek, maar de meeste van ons houden meer van rijden dan sleutelen. De maandelijkse of jaarlijkse kosten van zo'n pechhulpabonnement zijn vaak lager dan zelf een reparatiedienst of takeldienst in te schakelen op het moment dat je langs de weg staat.

Het merendeel van het motorpark in Nederland is niet nieuw (dat wil zeggen; ouder dan 3 jaar), dus pechhulp is wel iets om over te denken als je een motor (of auto, kan ook bij Allianz Global Assistance) bezit. Het is overigens niet alleen het ter plekke repareren van de motor of wegbrengen naar een nabije garage als het probleem complexer is, ook een vervangende motor behoort bij Allianz Global Assistance tot de mogelijkheden. Voor dit laatste kan een aparte module worden afgesloten voor € 1,88 per maand.

De vervangende motor is een motor die op dat moment beschikbaar is in de buurt van de locatie waar jij met pech staat. Dit kan problemen geven als je een A1- of A2-rijbewijs hebt en een vol vermogen motor word aangeboden. Je mag daar namelijk niet op rijden, ook niet als uitzondering omdat je pech hebt. Kies je niet voor deze aparte module, dan heb je altijd recht op een vervangende auto. Voor A1- en A2-motorrijders is dan ook het advies van Startersmotor.nl, om geen module voor een vervangende motor te selecteren. De reden hiervoor is dat er niet kan worden aangegeven wat voor motor op locatie X voor je zal worden geregeld.

Mocht je in het buitenland pechhulp nodig hebben de reparatie ter plekke is niet mogelijk, dan word je motor naar de dichtstbijzijnde garage gebracht. Als je motor binnen 48 uur gerepareerd kan worden, krijg je de hotelovernachting vergoed. Duurt het repareren in het buitenland langer dan 48 uur, dan heb je recht op vervangend vervoer. Pechhulp is al mogelijk vanaf € 2,49 per maand. Het gaat dan om de basisversie, waar je in Nederland én buiten de eigen woonplaats wordt geholpen. Dit bedrag is wel inclusief vervangend vervoer (auto). Op de website van Allianz Global Assistance kan je een premieberekening doen en bekijken wat de maandelijkse kosten zijn van de door jou gewenste variant. Klik op de onderstaande banner om de website te bezoeken.

Pechhulp Motor Allianz Global Assistance

 

  • Tip: Controleer overal ter wereld je bandenspanning en pomp je banden direct op met de zeer handzame Xiaomi luchtpomp. Must have voor elke motorrijder!
  • Tip #2: Op zoek naar kleine onopvallende navigatie voor op de motor? De Beeline Moto II kan wat voor jou zijn, zo hoef je je dure smartphone niet op je stuur te plaatsen!

Waardeer je de artikelen op Startersmotor.nl en koop je wel eens wat bij onderstaande webshops?
Doe dat dan via volgende links, ik ontvang dan een kleine commissie om de website te kunnen onderhouden en het kost jou niets extra. Win-win!
Louis Motorrad NL - BOL.com - AliExpress - Amazon NL


© Copyright 2007-2024 Startersmotor.nl - privacy policy/disclaimer | over ons | links | Startersmotor helpen | contact | Startersmotor op Facebook Startersmotor op YouTube Startersmotor op Instagram
Te luid geluid is UIT!