Startersmotor.nl - Van alles over lichte motoren
Verkoop je motor zonder gezeur.

 

Automaatrijbewijs motor(scooter) A-automaat

Automatenrijbewijs motor

Foto: E. van Drie Verkeersopleidingen (Zeist en Leerdam), met de Yamaha Xenter 125 bijzondere verrichtingen oefenen.

Interesse in motorscooters of motoren met een automatische versnellingsbak, maar niet echt in 'gewone' schakelmotoren? Geen zin om te leren schakelen? Misschien een lichamelijke beperking, waardoor schakelen niet of niet goed kan?

Je kan als je voor 19 januari 2013 je autorijbewijs hebt gehaald natuurlijk legaal op een Piaggio MP3 LT of bijvoorbeeld een Peugeot Metropolis 400 rijden, maar dat zijn niet de goedkoopste 'motor'scooters en wie weet wil je wel kleiner, sneller, zuiniger of anders. Hiervoor bestaat al heel wat jaren het A-rijbewijs met code 78 als aantekening, welke aangeeft dat je alleen een voertuig met automaat mag rijden. Met de opkomst van de motorscooters en de nieuwe lichte rijbewijzen (A1, A2), de hogere brandstofkosten en de drukte op de weg, begint het automatenrijbewijs populairder te worden. Als je geslaagd bent, krijg je op je motorrijbewijs een extra aantekening (code 78), welke aangeeft dat je alleen op motoren en motorscooters met een automaat mag rijden. Een semi-automaat mag je alleen rijden als deze een volautomatische stand heeft. Niet alle rijscholen bieden lessen aan voor het automatenrijbewijs, vraag hier naar bij je lokale motorrijscholen.

 

 

  • Tip: Controleer overal ter wereld je bandenspanning en pomp je banden direct op met de zeer handzame Xiaomi luchtpomp. Must have voor elke motorrijder!
  • Tip #2: Op zoek naar kleine onopvallende navigatie voor op de motor? De Beeline Moto II kan wat voor jou zijn, zo hoef je je dure smartphone niet op je stuur te plaatsen!

Waardeer je de artikelen op Startersmotor.nl en koop je wel eens wat bij onderstaande webshops?
Doe dat dan via volgende links, ik ontvang dan een kleine commissie om de website te kunnen onderhouden en het kost jou niets extra. Win-win!
Louis Motorrad NL - BOL.com - AliExpress - Amazon NL


© Copyright 2007-2024 Startersmotor.nl - privacy policy/disclaimer | over ons | links | Startersmotor helpen | contact | Startersmotor op Facebook Startersmotor op YouTube Startersmotor op Instagram
Te luid geluid is UIT!