Startersmotor.nl - Van alles over lichte motoren
Kawasaki Ninja 500 SE

 

Advertorial

Motorverzekering (ook op uitdraai)

Je hebt je rijbewijs gehaald, je hebt onder andere op Startersmotor.nl gekeken welke motoren geschikt zijn voor het A1- of A2-rijbewijs en je hebt je keus gemaakt. Je staat op het punt een motor te kopen, gefeliciteerd! Een heerlijk gevoel en je kan niet wachten tot je die sleutels in je handen krijgt en je eindelijk mag rijden! Bij een motor hoort echter wel een motorverzekering, je bent verplicht minimaal WA-verzekerd te zijn om deel te nemen in het verkeer.

Er zijn meerdere verzekeraars en verschillende vormen van verzekeringen waaruit je kan kiezen. Welke moet je nou kiezen? Die keuze is geheel aan jezelf en waar jij je het beste bij voelt. Bij Startersmotor.nl vinden we het prettig als het bedrijf waar je de verzekering afsluit ook iets heeft met motoren. Bij Combi Motors is dat absoluut het geval en is het team zelf ook actief op de motor. Combi Motors vergelijkt bij meer dan 140 verzekeraars de premies en voorwaarden en toont daarvan de resultaten om voor jou de meest geschikte motorverzekering(en) op een rijtje te zetten.

Het lastigste punt voor beginnende rijders is het gebrek aan schadevrije jaren en dus ook recht op korting op de premie. Alles wat je niet uit hoeft te geven aan de verzekeringspremie, kan je weer uitgeven aan motorkleding, brandstof of andere zaken. Combi Motors weet dit en heeft zelfs een artikel geschreven over hoe je het snelst aan schadevrije jaren komt als beginnend bestuurder.

De verzekeringsvormen zijn net als bij de auto, ook bij de motor gelijk:

WA (Wettelijke Aansprakelijkheid)

Bij deze verzekering is er alleen dekking voor schade die jij met jouw motor aan een ander toebrengt. Dit is de minimale verzekering die je moet hebben en is verplicht als je de weg op gaat.

WA + Beperkt Casco

Naast de verplichte WA-verzekering, vergoedt deze verzekering ook schade door diefstal, brand, zelfontbranding, joyriding, storm- en natuurschade. Tenzij de motor echt stokoud is, adviseert Startersmotor.nl om minimaal voor deze verzekering te gaan. Motoren worden nu eenmaal gestolen en vandalisme is in Nederland helaas ook niet vreemd. Bedenk wel dat je de dagwaarde terugkrijgt voor de motor indien gestolen of total loss en je vaak met een eigen risico zit.

WA + Volledig Casco (Allrisk)

Naast de risico’s die worden gedekt door de 'Beperkt Casco'-verzekering, vergoedt deze verzekering schade door o.a. aanrijding, van de weg raken en vallen, ook als je deze schade zelf hebt veroorzaakt. Tevens is schade aan helm en kleding gratis meeverzekerd tot een bedrag van € 1.500,- per opzittende. Vaak kiest men voor deze verzekering bij nieuwe of zeer jonge motoren. De premie hiervan ligt wel aanzienlijk hoger dan dat van de WA- en WA+Beperkt Casco-verzekering.

WA + Volledig Casco + 3 jaar aanschaf- / taxatiewaarde

Wanneer je kiest voor WA Volledig Casco + 3 jaar aanschaf- / taxatiewaarde, kies je voor 100% zekerheid. Jouw motor is nu gedurende de eerste drie jaar na aanschaf of taxatie, gegarandeerd tegen deze waarde verzekerd. Er vindt dus geen afschrijving plaats. Voorwaarde is wel dat jij de motor bij een dealer koopt en een factuur kan overleggen, of dat de motor getaxeerd is door een erkend taxateur.

De premie van de verzekering is onder andere afhankelijk van je leeftijd, het type motor, je woonplaats en je schadevrije jaren. Ben jij tussen de 18 en 34 jaar en wil je zo snel mogelijk schadevrije jaren opbouwen?

Bereken je premie


Nog geen kenteken? Klik hier


 

Bij Combi Motors Verzekeringen bouw je nu 1 schadevrij jaar op binnen 6 maanden!
Andere voordelen van Combi Motors Verzekeringen:

Geen alarmverplichting

Verzekering op basis van uitdraai vermogensbank (35kW)

Clausule i.v.m. terugzetten vermogen naar 11kW / 25kW / 35kW

3 jaar aanschaf- of taxatiewaarde vergoeding mogelijk

Mogelijkheid tot telefonisch contact en professioneel advies

 

35kW verzekering ook op uitdraai

 

  • Tip: Controleer overal ter wereld je bandenspanning en pomp je banden direct op met de zeer handzame Xiaomi luchtpomp. Must have voor elke motorrijder!
  • Tip #2: Op zoek naar kleine onopvallende navigatie voor op de motor? De Beeline Moto II kan wat voor jou zijn, zo hoef je je dure smartphone niet op je stuur te plaatsen!

Waardeer je de artikelen op Startersmotor.nl en koop je wel eens wat bij onderstaande webshops?
Doe dat dan via volgende links, ik ontvang dan een kleine commissie om de website te kunnen onderhouden en het kost jou niets extra. Win-win!
Louis Motorrad NL - bol - AliExpress - Amazon NL


© Copyright 2007-2024 Startersmotor.nl - privacy policy/disclaimer | over ons | links | Startersmotor helpen | contact | Startersmotor op Facebook Startersmotor op YouTube Startersmotor op Instagram
Te luid geluid is UIT!