Startersmotor.nl - Van alles over lichte motoren
Keerpunt, het boek van YouTuber Itchy Boots

 

Yamaha YZF-R125

Kymco Agility 125

Foto: Yamaha

Eigenlijk al een tijdje op de markt, maar nu met het A1/125cc rijbewijs echt populair; de Yamaha YZF-R125. Qua looks is deze motor toch wel de één van de mooiste 125cc supersports. De CBR125R is bijvoorbeeld geen echte volbloed racer, zoals deze YZF-R125 is. Dit is onder andere te merken aan de veel sportievere zit. Ik vraag me alleen wel af hoe langere tochten zullen voelen aan de polsen. Waar een zware sportmotor bij hogere snelheid door de wind nog wat lift geeft, om de polsen te ontzien, gaat dat niet bij een 125cc motor. Waarschijnlijk ga je dus op lange tochten last van je polsen krijgen. Maar je bent jong en je wilt wat.

De YZF-R125 beschikt over een 1-cilinder watergekoeld motorblok met een 4-kleppen cilinderkop en korte slag, om een springlevend karakter te geven. Niet zo vreemd dat deze motor dan ook precies 11kW vermogen heeft. Dat is toch net even wat meer dan de Honda CBR125R. Met het A1-rijbewijs wil je toch ook echt met 11kW rijden en geen kilowatt minder! Toch?

Helaas hebben we zelf nog niet gereden op de YZF-R125, maar hopen dit wel in de toekomst wel een keer te doen. Hetzelfde blok kan je vinden in de Yamaha MT-125 en daar hebben we wel op gereden. De ervaring met dat blok was erg prettig, één van de snellere en krachtigste 125cc 4-takt motorblokjes. Heb jij een YZF-R125 en wil je hier in het kort wat over vertellen voor op de website? Neem gerust contact met ons op!

Motortype Viertakt, ééncilinder, vloeistofgekoeld
Cilinderinhoud 124,7cc
Versnellingen 6
Vermogen/koppel 11kW (15pk) @9.000tpm / 12,4Nm @8.000tpm
Gewicht 138kg (rijklaar)
Tankinhoud 11,5 liter
Verbruik n.b.
Topsnelheid 130-140 km/u
Rijbewijs A1, A2, A
RAD - Alles voor de motorrijder

 

 

Motor theorie online oefenen

 

  • Tip: Controleer overal ter wereld je bandenspanning en pomp je banden direct op met de zeer handzame Xiaomi luchtpomp. Must have voor elke motorrijder!
  • Tip #2: Op zoek naar kleine onopvallende navigatie voor op de motor? De Beeline Moto II kan wat voor jou zijn, zo hoef je je dure smartphone niet op je stuur te plaatsen!

Waardeer je de artikelen op Startersmotor.nl en koop je wel eens wat bij onderstaande webshops?
Doe dat dan via volgende links, ik ontvang dan een kleine commissie om de website te kunnen onderhouden en het kost jou niets extra. Win-win!
Louis Motorrad NL - bol - AliExpress - Amazon NL


© Copyright 2007-2024 Startersmotor.nl - privacy policy/disclaimer | over ons | links | Startersmotor helpen | contact | Startersmotor op Facebook Startersmotor op YouTube Startersmotor op Instagram
Te luid geluid is UIT!