Startersmotor.nl - Van alles over lichte motoren
BOL.com voor al jouw spullen

 

Yamaha Xenter 125

Yamaha Xenter 125

Foto: Yamaha

Sinds 2013 heeft Yamaha een nieuwe scooter op de markt, genaamd de Xenter. Deze motorscooter mag het met A1-rijbewijs bereden worden. Qua uiterlijk doet de Xenter mij direct denken aan de X-City 250, maar dan kleiner. Met de 16 inch wielen ligt de Xenter erg stabiel op de weg, wat ook bij hogere snelheden erg fijn is. Op een motorscooter met kleinere wielen in snelle bochten, wil dit nog wel eens minder stabiel aanvoelen. Heb je bij de Xenter geen last van.

Maar elk voordeel heeft ook weer zijn nadeel, want door de grotere wielen is er minder ruimte over onder het zadel. Een voordeel van de motorscooter is de bergruimte, maar daar blijft niet heel veel meer van over. Gelukkig is de Xenter voorbereid op een topkoffer en raden wij je ook aan deze aan te schaffen. Direct onder het LCD paneel op het stuur zit nog een handschoenenvakje, wat met één druk te openen is. Verder is de Xenter voorzien van het Unified Braking System, waarmee de motorscooter sneller stil staat, doordat dit systeem de onbalans tussen voor- en achterwiel compenseert, wat voor een krachtige remwerking zorgt.

Helaas hebben we nog geen ervaring met de Xenter 125, maar hopen we dit in de toekomst wel te krijgen, om er een uitgebreider verslag van te kunnen doen. Heb je zelf een Xenter? Onderaan de pagina kan je een reactie geven over jouw Xenter! De Xenter 125 is leverbaar zijn in blauw, wit en zwart.

 

 

Motortype Viertakt, ééncilinder, vloeistofgekoeld
Cilinderinhoud 125cc
Versnellingen CVT automaat
Vermogen/koppel 9,2kW (12,5pk) @ 7.500tpm / 11,9Nm @ 7.250tpm
Gewicht 142kg rijklaar
Tankinhoud 8 liter
Verbruik n.b.
Topsnelheid 110-115 km/u
Rijbewijs A1, A2, A
Verkoop je motor zonder gezeur.

 

 

Avontuur is te huur!

 

  • Tip: Controleer overal ter wereld je bandenspanning en pomp je banden direct op met de zeer handzame Xiaomi luchtpomp. Must have voor elke motorrijder!

Waardeer je de artikelen op Startersmotor.nl en koop je wel eens wat bij onderstaande webshops?
Doe dat dan via volgende links, ik ontvang dan een kleine commissie en het kost jou niets extra. Win-win!
Louis Motorrad NL - BOL.com - AliExpress - Amazon NL


© Copyright 2007-2022 Startersmotor.nl - privacy policy/disclaimer | over ons | links | Startersmotor helpen | contact | Startersmotor op Facebook Startersmotor op YouTube Startersmotor op Instagram
Te luid geluid is UIT!