Startersmotor.nl - Van alles over lichte motoren
Motor theorie online oefenen

 

Yamaha FZ6N (2007-2009, 25kW-kit)

Yamaha FZ6N

Foto: Yamaha

De Yamaha FZ6 is de opvolger van de Fazer 600. Het blok wat nu gebruikt wordt, is dat van de R6. Echter wel wat teruggetuned voor wat meer vermogen in het middengebied in plaats van de top. De motor is standaard leverbaar met ABS. Er is ook nog een versie geleverd met topkuip, deze heet de FZ6S, maar mag niet bestuurd worden met het 35kW-rijbewijs.

Helaas hebben we zelf geen ervaring met deze motor, dat vind ik echt jammer, want dit is gewoon echt een pareltje om te zien! Heb jij een 25kW FZ6N en wil je er wat over vertellen op deze site? Vul hieronder gerust een reactie in. Let op: Alleen de FZ6N van bouwjaren 2007 t/m 2009 zijn geschikt voor een 25kW-kit en dus het A2-rijbewijs. Alle overige modellen en bouwjaren zijn niet geschikt hiervoor, omdat ze meer vermogen hebben. Er was een speciale 78pk-versie welke geschikt was voor 25kW. De rest zit boven de 70kW (95pk) qua vermogen. Goed opletten dus bij een eventuele koop!

 

 

Motortype Viertakt, ééncilinder, luchtgekoeld
Cilinderinhoud 124cc
Versnellingen CVT automaat
Vermogen/koppel 6.9kW (9.4pk)
Gewicht 105kg
Tankinhoud 5 liter
Verbruik n.b.
Topsnelheid 105-110 km/u
Rijbewijs A2, A
Allianz Pechhulp voor de motor

 

 

MotoPlus proefabonnement 10 euro

 

  • Tip: Controleer overal ter wereld je bandenspanning en pomp je banden direct op met de zeer handzame Xiaomi luchtpomp. Must have voor elke motorrijder!

Waardeer je de artikelen op Startersmotor.nl en koop je wel eens wat bij onderstaande webshops?
Doe dat dan via volgende links, ik ontvang dan een kleine commissie en het kost jou niets extra. Win-win!
BOL.com - AliExpress - Booking.com - Amazon NL


© Copyright 2007-2021 Startersmotor.nl - privacy policy/disclaimer | over ons | links | Startersmotor helpen | contact | Startersmotor op Facebook Startersmotor op YouTube Startersmotor op Instagram
Te luid geluid is UIT!