Startersmotor.nl - Van alles over lichte motoren
Verkoop je motor zonder gezeur.

 

Yamaha Cygnus X 125

Yamaha Cygnus X

Foto: Yamaha

De Yamaha Cygnus X is een lichte 125cc motorscooter welke prima geschikt is voor woon-werk verkeer, mits je de snelweg weinig tot niet ziet. De ruimte onder de buddy is redelijk, er past met gemak een integraalhelm in. Een systeemhelm gaat niet passen, maar dat geldt voor de meeste motorscooters, met uitzondering van de Urban GT's. Het contactslot is beveiligd tegen gelegenheidsdieven met een schroevendraaier op zak. Door een metalen plaatje voor het contactslot te schuiven, werkt die methode in elk geval niet. Het luchtgekoelde blokje loopt ongeveer 100-105km/u . Snelweg kan dus wel -en zeker in de spits-, maar de scooter voelt zich beter op de binnenwegen zoals elke 125cc motor. Op de snelweg kan je beter op de rechterbaan blijven en het uit je hoofd laten om iemand in te halen, tenzij je het fijn vind om auto's in je nek te hebben die je bijna van de weg af willen drukken omdat het niet op schiet. Meer dus om gewoon lekker in en om de stad je ding te doen. Lekker goedkoop in aanschaf, verbruik, onderhoud en verzekering.

Helaas hebben wij geen ervaring met de Cygnus X 125, deze motorscooters zijn ook niet meer nieuw te koop, maar 2e hands nog wel online te vinden. Heb jij een Cygnus X 125 en wil je er wat over vertellen? Onderaan de pagina kan je een reactie plaatsen.

 

 

Motortype Viertakt, ééncilinder, luchtgekoeld
Cilinderinhoud 124cc
Versnellingen CVT automaat
Vermogen/koppel 8kW (11pk)
Gewicht 116kg
Tankinhoud 7,1 liter
Verbruik Rond 1 op 35
Topsnelheid 105-110 km/u
Rijbewijs A1, A2, A
Allianz Pechhulp voor de motor

 

 

Verkoop je motor zonder gezeur.

 

  • Tip: Controleer overal ter wereld je bandenspanning en pomp je banden direct op met de zeer handzame Xiaomi luchtpomp. Must have voor elke motorrijder!

  • Op zoek naar een goede motorverzekering? Combi Motors zoekt voor jou uit wat het beste bij jou past!

Waardeer je de artikelen op Startersmotor.nl en koop je wel eens wat bij onderstaande webshops?
Doe dat dan via volgende links, ik ontvang dan een kleine commissie om de website te kunnen onderhouden en het kost jou niets extra. Win-win!
Louis Motorrad NL - BOL.com - AliExpress - Amazon NL


© Copyright 2007-2023 Startersmotor.nl - privacy policy/disclaimer | over ons | links | Startersmotor helpen | contact | Startersmotor op Facebook Startersmotor op YouTube Startersmotor op Instagram
Te luid geluid is UIT!