Startersmotor.nl - Van alles over lichte motoren
Motor theorie online oefenen

 

Suzuki TU 250 Volty

Suzuki TU250X Volty

Foto: Suzuki

De Suzuki TU 250 Volty zie je weinig rijden in Nederland, maar ze zijn er wel!
Het betreft een soort van custom/chopper met een ééncilinder blok en is een opvolger van de GN250. Leuk voor de beginnende motorrijders, of de motorrijders die af en toe een stukje rijden, maar geen flinke afstanden hoeven af te leggen en gewoon goedkoop willen rijden met niet teveel poespas en niet bar veel vermogen. Ze zijn hier en daar nog wel eens tweedehands te vinden bij een dealer of op een online marktplaats, maar heel veel zal je ze niet in het wild treffen.

Het éénpitter-motorblok is krachtig genoeg om op de binnenwegen mee te komen. Op de snelweg zit je echt tegen de top van zijn kunnen aan en daarvoor is de motor ook niet echt gemaakt. Met een top van 120km/u kan je nog best wel meerijden, met name tijdens de spits, maar op tijdstippen dat men hier en daar 130km/u mag rijden (en vaak een stuk harder nog zal rijden), ben je toch een echte underdog op deze motor. Heb je een A2-rijbewijs en ben je van plan toch wat vaker de snelweg te pakken, dan is een krachtigere motor aan te raden.

Heb jij zelf een TU250 Volty? Deel ons je ervaring!

 

 

Motortype Viertakt, ééncilinder, luchtgekoeld
Cilinderinhoud 249cc
Versnellingen 5
Vermogen/koppel 14.6kW (19,8pk)
Gewicht 149kg rijklaar
Tankinhoud 12 liter
Verbruik +/- 1 op 25
Topsnelheid +/- 120 km/u
Rijbewijs A2, A

Meer informatie over de Suzuki Volty 250 zoeken op internet:

Aangepast zoeken

 

 

35kW verzekering ook op uitdraai

 

 

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hieronder:

 

Steun Startersmotor en koop via deze links - bol.com - AliExpress - Coolblue - Booking.com


© Copyright 2007-2019 Startersmotor.nl - privacy policy/disclaimer | over ons | links | Startersmotor helpen | contact | Startersmotor op Facebook Startersmotor op YouTube Startersmotor op Instagram