Startersmotor.nl - Van alles over lichte motoren
Combi Motors Verzekeringen - bereken je premie

 

Suzuki GN250

GN250

Foto: Suzuki

De Suzuki GN 250 is de tegenhanger van de Honda CB250. Althans, dat zou het moeten zijn. Motorisch verschillen ze; de GN heeft maar 1 cilinder. De CB250 heeft er eentje extra, dat is namelijk een twin. Qua prestaties doen ze niet veel onder voor elkaar en ook over de topsnelheid heb ik veel motorrijders in het verleden horen klagen wat betreft de rijlessen. Tegenwoordig worden de GN's al heel lang niet meer gebruikt bij de rijlessen, maar er was een tijd dat ze daarvoor veel werden gebruikt. Met name omdat de motor vrij laag zit, was het ook ideaal voor kleinere mensen geschikt.

Het is een erg goedkope budgetbike en voor weinig geld overal te vinden op de bekende marktplaatsen op het web. Het is een eenvoudige motor die je van A naar B brengt. Meer moet je er ook niet van verwachten. Ideaal voor de student met een kleine beurs of natuurlijk perfect als pekelfiets. De 250cc 1-pitter kan in principe meekomen met het verkeer op de snelweg, maar verwacht geen topprestaties. Zo lang je 100-110km/u zal rijden, is het een prima motortje voor naar je werk of naar school.

 

 

Motortype Viertakt, ééncilinder, luchtgekoeld
Cilinderinhoud 249cc
Versnellingen 5
Vermogen/koppel 16Kw (21,8pk)
Gewicht 129kg droog
Tankinhoud 10,2 liter
Verbruik n.b.
Topsnelheid +/- 125km/u
Rijbewijs A2, A
RAD - Alles voor de motorrijder

Meer informatie over de Suzuki GN250 zoeken op internet:

Aangepast zoeken

 

 

Motor theorie online oefenen

 

 

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hieronder:

 

Steun Startersmotor en koop via deze links - bol.com - AliExpress - Booking.com


© Copyright 2007-2020 Startersmotor.nl - privacy policy/disclaimer | over ons | links | Startersmotor helpen | contact | Startersmotor op Facebook Startersmotor op YouTube Startersmotor op Instagram