Startersmotor.nl - Van alles over lichte motoren
Combi Motors Verzekeringen - bereken je premie

 

Suzuki Freewind (XF650)

Suzuki Freewind

Foto: Suzuki

De Freewind is een allroad motor welke een beetje is afgeleid aan de BMW F650 Funduro/GS en gemaakt tussen 1997-2004. Natuurlijk hoeft het geen exacte kopie te zijn, zoals de Chinezen wel doen, maar betreft het dus wel een motor die in het rijtje van allroads thuis hoort. Tegenwoordig is allroad helemaal hip en hebben vele merken allroads gelanceerd in hun programma. De Freewind maakt gebruik van het zelfde blok als de Suzuki DR650SE, echter dan met twee carburateurs. De motor heeft een fijne zitpositie, redelijk rechtop, de benen ietsje naar voren.Het digitale cockpitje ziet er leuk uit, maar persoonlijk vond ik de snelheidsmeter wat te traag vergeleken met een analoge kmteller. Je weet dus niet op de milliseconde na hoe hard je rijd, wat bij flitspalen nog wel eens donders makkelijk kan zijn.

Het blok van de Freewind is een robuust blok en niet snel kapot te krijgen. Het is dan ook niet onmogelijk om ook op zo'n ééncilinder een ton op de klok te zetten. De motor doet het goed zowel op de snelweg als binnendoor. Het is niet moeders mooiste motor, maar wel een fijne! Je ziet ze niet al te veel rondrijden in Nederland en dat maakt het een minder populaire en dus goedkope motor om aan te schaffen voor de beginnende motorrijder. Door niet teveel vermogen, maar ook zeker niet te weinig, is dit een prima beginnersmotor. Uiteraard ook leuk voor gevorderden.

De motor heeft 35kW en 0,20kW per kilo vermogen op het kentekendeel, precies het maximaal toelaatbare voor het A2-rijbewijs. Ze zijn ook waarschijnlijk nog te koop met een 25kW-kit, maar deze mag dus vol vermogen worden gereden met het A2-rijbewijs.


 

 

Motortype Viertakt, ééncilinder, luchtgekoeld
Cilinderinhoud 644cc
Versnellingen 5
Vermogen/koppel 35kW (47,6pk) / 51,6Nm @ 5.500tpm
Gewicht 172kg rijklaar
Tankinhoud 18,5 liter
Verbruik +/- 1 op 21
Topsnelheid +/- 170km/u
Rijbewijs A2, A
Verkoop je motor zonder gezeur.

Meer informatie over de Suzuki Freewind 650 zoeken op internet:

Aangepast zoeken

 

 

35kW verzekering ook op uitdraai

 

 

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hieronder:

 

Steun Startersmotor en koop via deze links - bol.com - AliExpress - Booking.com


© Copyright 2007-2020 Startersmotor.nl - privacy policy/disclaimer | over ons | links | Startersmotor helpen | contact | Startersmotor op Facebook Startersmotor op YouTube Startersmotor op Instagram