Startersmotor.nl - Van alles over lichte motoren
BOL.com voor al jouw spullen

 

Jawa Touring Enduro 593

Jawa Touring Enduro 593

Foto: Jawa.nl

Het Tsjechische merk Jawa zie je tegenwoordig niet echt veel meer rijden op onze wegen. De echte liefhebbers rijden hier waarschijnlijk alleen nog maar op. De Touring Enduro is een mix tussen een tourmotor en enduro (vandaar de naam). Het betreft een 2-takt motorblok, net even anders dan de huidige 4-takt blokjes waar Jawa nu mee bezig is. Gezien de topsnelheid ook leuk voor gebruik op de snelweg, al moet je bij een 2-takt motor niet te lang een vast toerental vasthouden om verglazing van onderdelen te voorkomen. Veel wisselen dus van snelheid als je lange stukken snelweg met een motor als deze wilt rijden! Er was ook nog een 280cc model naast dit 250cc-model, met 22kW vermogen.

Met dank aan Sjoerd Spieker voor Jawa informatie. Meer informatie over Jawa vind je op www.jawa.nl

 

 

Motortype Tweetakt, ééncilinder, vloeistofgekoeld
Cilinderinhoud 250cc
Versnellingen 5, later 6
Vermogen/koppel 20kW (27,2pk)
Gewicht 132kg
Tankinhoud 17 liter
Verbruik n.b.
Topsnelheid 132km/u
Rijbewijs A2, A
Verkoop je motor zonder gezeur.

 

 

Verkoop je motor zonder gezeur.

 

  • Tip: Controleer overal ter wereld je bandenspanning en pomp je banden direct op met de zeer handzame Xiaomi luchtpomp. Must have voor elke motorrijder!

Waardeer je de artikelen op Startersmotor.nl en koop je wel eens wat bij onderstaande webshops?
Doe dat dan via volgende links, ik ontvang dan een kleine commissie om de website te kunnen onderhouden en het kost jou niets extra. Win-win!
Louis Motorrad NL - BOL.com - AliExpress - Amazon NL


© Copyright 2007-2024 Startersmotor.nl - privacy policy/disclaimer | over ons | links | Startersmotor helpen | contact | Startersmotor op Facebook Startersmotor op YouTube Startersmotor op Instagram