Startersmotor.nl - Van alles over lichte motoren
BOL.com voor al jouw spullen

 

Honda XR125

Honda XR 125

Foto: Honda

Honda had jaren terug de Honda XR125 in het productgamma staan. In Belgie redelijk populair, in Nederland was deze niet aan de straatstenen kwijt te raken, omdat we niet met het autorijbewijs mogen rondrijden op een 125cc'er met minder dan 11kW vermogen. Met de komst van het A1-rijbewijs is de XR125 dan toch ook in Nederland iets populairder geworden. De XR125 is een leuke offroad voor het woon-werk verkeer, zo lang beide maar niet te ver uit elkaar liggen.

De snelweg op met een XR125 kan je vergeten, je kan beter op de binnenwegen blijven, omdat je anders verplicht bent tot de rechterbaan en vrachtwagens inhalen geen verstandig idee is. Maar dit is dan ook geen snelwegmotor, dus hoeven we dat er ook niet van te verwachten.

Door het lage gewicht en de ietwat offroad-achtige rijeigenschappen is de XR125 één met de stad. Wendbaar tussen de auto's door, als eerste bij het verkeerslicht weg en ook nog eens zeer zuinig. Ook kan je nog een bospad met de XR pakken zonder bang te hoeven zijn dat het mis gaat. Leuk om je eerste stappen mee te zetten in de motorwereld en het hoeft de wereld niet te kosten. Omdat deze in Nederland weinig populair was, heb je 2e hands meer kans in Belgie of Duitsland. Moet je alleen nog importeren, maar dat hoeft niet lastig te zijn.

 

 

Motortype Viertakt, ééncilinder, luchtgekoeld
Cilinderinhoud 124cc
Versnellingen 5
Vermogen/koppel 8,5kW (11,6pk)
Gewicht 124kg rijklaar
Tankinhoud 12 liter
Verbruik n.b.
Topsnelheid 105-110km/u
Rijbewijs A1, A2, A
BOL.com voor al jouw spullen

Meer informatie over de Honda XR125 zoeken op internet:

Aangepast zoeken

 

 

RAD - Alles voor de motorrijder

 

Steun Startersmotor en koop via deze links - bol.com - AliExpress - Booking.com


© Copyright 2007-2020 Startersmotor.nl - privacy policy/disclaimer | over ons | links | Startersmotor helpen | contact | Startersmotor op Facebook Startersmotor op YouTube Startersmotor op Instagram