Startersmotor.nl - Van alles over lichte motoren
Kawasaki Ninja 500 SE

 

Honda CB500 (alleen met 25kW-kit)

Aprilia AF1

De Honda CB500 staat bekend als een van de meest gebruikte lesmotoren en is gebouwd van 1993 t/m 2003. Het is een robuuste motor met een oerdegelijk vloeistofgekoeld Honda-blok. Vergeleken met de Suzuki GS500e vind ik 'm persoonlijk wat lomper en minder vlot qua optrekken, maar het is absoluut een fijne motor om je motorcarriere mee te beginnen ! Let op dat de CB500 standaard teveel vermogen heeft. Met het A2-rijbewijs mag je er alleen op rijden als deze is voorzien van een 25kW-kit. Deze zijn 2e hands nog wel te vinden.

Er bestaan twee types van de CB500, de naked versie en de CB500 met topkuip, genaamd de CB500S (sport). Let op bij aanschaf dat het niet om een gebruikte lesmotor gaat. Deze zijn echter vaak genoeg te herkennen aan hoge kmstanden (niet altijd!) en waarschijnlijk hier en daar wat schade door valpartijen van leerlingen. De opvolger van de Honda CB500 is de Honda CBF500, deze laatste wordt nog steeds redelijk vaak gebruikt door motorrijscholen.

 

 

Motortype Viertakt, tweecilinder, vloeistofgekoeld
Cilinderinhoud 499cc
Versnellingen 6
Vermogen/koppel 25kW (34pk)
Gewicht 173kg (droog)
Tankinhoud 18 liter
Verbruik n.b.
Topsnelheid Ongeveer 160-165km/u
Rijbewijs A2, A
OSW - Motor makkelijk verkopen

 

 

BOL.com voor al jouw spullen

 

  • Tip: Controleer overal ter wereld je bandenspanning en pomp je banden direct op met de zeer handzame Xiaomi luchtpomp. Must have voor elke motorrijder!
  • Tip #2: Op zoek naar kleine onopvallende navigatie voor op de motor? De Beeline Moto II kan wat voor jou zijn, zo hoef je je dure smartphone niet op je stuur te plaatsen!

Waardeer je de artikelen op Startersmotor.nl en koop je wel eens wat bij onderstaande webshops?
Doe dat dan via volgende links, ik ontvang dan een kleine commissie om de website te kunnen onderhouden en het kost jou niets extra. Win-win!
Louis Motorrad NL - BOL.com - AliExpress - Amazon NL


© Copyright 2007-2024 Startersmotor.nl - privacy policy/disclaimer | over ons | links | Startersmotor helpen | contact | Startersmotor op Facebook Startersmotor op YouTube Startersmotor op Instagram
Te luid geluid is UIT!