Startersmotor.nl - Van alles over lichte motoren
BOL.com voor al jouw spullen

 

Vespa (S.p.A. Piaggio & Co., Genova.) is een Italiaanse producent van scooters.Piaggio is een merk dat vanaf 1946 beroemd werd met de productie van scooters die de naam Vespa (wesp) kregen. Oorspronkelijk was Piaggio een (oorlogs)vliegtuigbouwer die na de Tweede Wereldoorlog geen vliegtuigen meer mocht bouwen. Italië had immers gecollaboreerd met de Duitsers. Daarom besloot de Piaggio directie om hun productielijn om te vormen tot een scooterfabriek.

Vele vliegtuigonderdelen werden aanvankelijk gebruikt: zo was het voorwiel het neuswiel van de vroegere vliegtuigen, de motor was een aangepaste startmotor enz. Al snel werden deze scooters - ontworpen door Corradino d'Ascanio - populair in het naoorlogse Italië, waar grote behoefte aan eenvoudige transportmiddelen bestond. Vespa werd zo een merknaam.

In 1970 kwam ook het merk Gilera bij het Piaggio-concern, gevolgd door het merk Puch in 1987.

Bron: Wikipedia

Motor theorie online oefenen

 

Er zijn 4 motoren die voldoen aan je zoekopdracht.

Vespa GTS 250
Vespa GTS 250
Vespa GTS Super 300
Vespa GTS Super 300
Vespa GTS Super 300 Notte
Vespa GTS Super 300 Notte
Vespa GTV 250
Vespa GTV 250
 

Natuurlijk zijn de A1-motoren van Vespa ook geschikt voor het A2-rijbewijs.


 

Steun Startersmotor en koop via deze links - bol.com - AliExpress - Booking.com


© Copyright 2007-2020 Startersmotor.nl - privacy policy/disclaimer | over ons | links | Startersmotor helpen | contact | Startersmotor op Facebook Startersmotor op YouTube Startersmotor op Instagram