Startersmotor.nl - Van alles over lichte motoren
Motor theorie online oefenen

 

Het Britse Enfield Cycle Company Ltd. (fabrikant van Royal Enfield) vestigde in 1955 een dependance fabriek, Enfield India, in India om aan de vraag naar motorfietsen voor het Indiase leger en andere overheidsorganen te voldoen. Aanvankelijk werden de aangeleverde onderdelen uitsluitend geassembleerd, maar nadat de mallen en machines voor het 1954 model Bullet naar India werden verscheept maakte de fabriek in India de 350cc Bullets zelf. Toen in het Verenigd Koninkrijk in 1970 de fabriek zijn deuren sloot, werd de productie in India voortgezet. In 1994 werd Enfield India onderdeel van de grote Eicher Engineering Group, die vrachtwagens, tractoren en andere industriĆ«le voertuigen fabriceerden. Zij investeerden stevig in een nieuwe fabriek en nieuwe machines. Vanaf 1976 werden de 350cc Bullets weer in Europa en ook in Nederland (Motim in Maassluis) geĆÆmporteerd.

Naast de Bullet werden er ook 173- en 197 cc Villiers-achtige tweetakten gemaakt. Deze hadden echter niets met Royal Enfield te maken. Vanaf 1990 wordt er ook een 500cc geproduceerd van hetzelfde model. Het bedrijf is tegenwoordig een dochteronderneming van de Eicher Group, een consortium dat zich bezighoudt met de productie van auto's, trucks en tractoren.

Naast nieuwere modellen worden nog steeds motoren conform het oorspronkelijke jaren-50 ontwerp gefabriceerd, waardoor men een "nieuw gemaakte oldtimer" kan kopen. Ondanks het oude ontwerp zijn de tegenwoordige Enfields van goede kwaliteit, vooral de modellen die bestemd zijn voor de export naar Europa, maar kunnen niet vergeleken worden met moderne motorfietsen. Het blijft een klassiek ontwerp gemaakt in een derdewereldland. Tegenwoordig wordt het merk weer Royal Enfield genoemd. Sinds 2019 is MotomMondo B.V. de Nederlandse importeur voor Royal Enfield. MotoMondo voert onder andere ook MV Agusta, Hyosung, SWM en MASH.

Bron: Wikipedia, eigen info

Verkoop je motor zonder gezeur.

 

Er zijn 5 motoren die voldoen aan je zoekopdracht.

Royal Enfield Bullet 500
Royal Enfield Bullet 500
Royal Enfield Classic 500
Royal Enfield Classic 500
Royal Enfield Continental GT 650
Royal Enfield Continental GT 650
Royal Enfield Himalayan 410
Royal Enfield Himalayan 410
Royal Enfield Interceptor 650
Royal Enfield Interceptor 650

 

Steun Startersmotor en koop via deze links - bol.com - AliExpress - Booking.com


© Copyright 2007-2020 Startersmotor.nl - privacy policy/disclaimer | over ons | links | Startersmotor helpen | contact | Startersmotor op Facebook Startersmotor op YouTube Startersmotor op Instagram