Startersmotor.nl - Van alles over lichte motoren
Kawasaki Ninja 500 SE

 

Het Britse Enfield Cycle Company Ltd. (fabrikant van Royal Enfield) vestigde in 1955 een dependance fabriek, Enfield India, in India om aan de vraag naar motorfietsen voor het Indiase leger en andere overheidsorganen te voldoen. Aanvankelijk werden de aangeleverde onderdelen uitsluitend geassembleerd, maar nadat de mallen en machines voor het 1954 model Bullet naar India werden verscheept maakte de fabriek in India de 350cc Bullets zelf. Toen in het Verenigd Koninkrijk in 1970 de fabriek zijn deuren sloot, werd de productie in India voortgezet. In 1994 werd Enfield India onderdeel van de grote Eicher Engineering Group, die vrachtwagens, tractoren en andere industriële voertuigen fabriceerden. Zij investeerden stevig in een nieuwe fabriek en nieuwe machines. Vanaf 1976 werden de 350cc Bullets weer in Europa en ook in Nederland (Motim in Maassluis) geïmporteerd.

Naast de Bullet werden er ook 173- en 197 cc Villiers-achtige tweetakten gemaakt. Deze hadden echter niets met Royal Enfield te maken. Vanaf 1990 wordt er ook een 500cc geproduceerd van hetzelfde model. Het bedrijf is tegenwoordig een dochteronderneming van de Eicher Group, een consortium dat zich bezighoudt met de productie van auto's, trucks en tractoren.

Naast nieuwere modellen worden nog steeds motoren conform het oorspronkelijke jaren-50 ontwerp gefabriceerd, waardoor men een "nieuw gemaakte oldtimer" kan kopen. Ondanks het oude ontwerp zijn de tegenwoordige Enfields van goede kwaliteit, vooral de modellen die bestemd zijn voor de export naar Europa, maar kunnen niet vergeleken worden met moderne motorfietsen. Het blijft een klassiek ontwerp gemaakt in een derdewereldland. Tegenwoordig wordt het merk weer Royal Enfield genoemd. Sinds 2019 is MotoMondo B.V. de distributeur in de Benelux voor Royal Enfield. Het Franse SIMA importeert de motoren voor Frankrijk en de Benelux. MotoMondo voert onder andere ook MV Agusta, Hyosung, Rieju en MASH.

Bron: Wikipedia, eigen info

Verkoop je motor zonder gezeur.

 

Er zijn 12 motoren die voldoen aan je zoekopdracht.

Royal Enfield Bullet 500
Royal Enfield Bullet 500
Royal Enfield Classic 350
Royal Enfield Classic 350 (test)
Royal Enfield Classic 500
Royal Enfield Classic 500
Royal Enfield Continental GT 650
Royal Enfield Continental GT 650
Royal Enfield Himalayan 410
Royal Enfield Himalayan 410
Royal Enfield Himalayan 452
Royal Enfield Himalayan 452 (2024)
Royal Enfield HTNR 350
Royal Enfield HTNR 350
Royal Enfield Interceptor 650
Royal Enfield Interceptor 650
Royal Enfield Meteor 350
Royal Enfield Meteor 350 (test)
Royal Enfield Scram 411
Royal Enfield Scram 411 (test)
Royal Enfield Shotgun 650
Royal Enfield Shotgun 650
Royal Enfield Super Meteor 650
Royal Enfield Super Meteor 650

 

  • Tip: Controleer overal ter wereld je bandenspanning en pomp je banden direct op met de zeer handzame Xiaomi luchtpomp. Must have voor elke motorrijder!
  • Tip #2: Op zoek naar kleine onopvallende navigatie voor op de motor? De Beeline Moto II kan wat voor jou zijn, zo hoef je je dure smartphone niet op je stuur te plaatsen!

Waardeer je de artikelen op Startersmotor.nl en koop je wel eens wat bij onderstaande webshops?
Doe dat dan via volgende links, ik ontvang dan een kleine commissie om de website te kunnen onderhouden en het kost jou niets extra. Win-win!
Louis Motorrad NL - BOL.com - AliExpress - Amazon NL


© Copyright 2007-2024 Startersmotor.nl - privacy policy/disclaimer | over ons | links | Startersmotor helpen | contact | Startersmotor op Facebook Startersmotor op YouTube Startersmotor op Instagram
Te luid geluid is UIT!