Startersmotor.nl - Van alles over lichte motoren
Verkoop je motor zonder gezeur.

 

Jawa (Zbrojovka Ing. F. Janecek, later Tovarna Jawa, Tynec.) is een Tsjechisch motorfietsmerk. Een Tsjechisch merk dat in 1929 ontstond toen Ing. Frantisek Janecek het merk Wanderer opkocht en onder licentie 498 cc kopklep-blokmotoren met cardanaandrijving ging bouwen.

De naam Jawa staat voor Janecek-Wanderer. Vanaf 1929 werden 98-, 173- en 246 cc tweetakt-motorfietsen onder Villiers- en Auto-Union-licentie gebouwd, maar ook eigen modellen met 346- en 500 cc zij- en kopklepmotoren.

Na de oorlog ontwikkelde men voor die tijd moderne 246- en 346 cc tweetakten. In die periode nam Jawa de Ogar Werke over, evenals het merk ESO, waar baansportmachines gebouwd werden, en er kwam een samenwerking met het merk CZ, hoewel beide merken afzonderlijk bleven bestaan. Tegenwoordig produceert Jawa brom- snor- en motorfietsen. Motorblokken worden soms betrokken van Rotax en Minarelli.

Bron: Wikipedia

2024 Kawasaki Ninja 500 SE

 

Er zijn 3 motoren die voldoen aan je zoekopdracht.

Jawa 640/641
Jawa 640/641
Jawa Touring Enduro
Jawa Touring Enduro (info)
Jawa Tramp 350
Jawa Tramp 350
 

Natuurlijk zijn de A1-motoren van Jawa ook geschikt voor het A2-rijbewijs.


 

  • Tip: Controleer overal ter wereld je bandenspanning en pomp je banden direct op met de zeer handzame Xiaomi luchtpomp. Must have voor elke motorrijder!
  • Tip #2: Op zoek naar kleine onopvallende navigatie voor op de motor? De Beeline Moto II kan wat voor jou zijn, zo hoef je je dure smartphone niet op je stuur te plaatsen!

Waardeer je de artikelen op Startersmotor.nl en koop je wel eens wat bij onderstaande webshops?
Doe dat dan via volgende links, ik ontvang dan een kleine commissie om de website te kunnen onderhouden en het kost jou niets extra. Win-win!
Louis Motorrad NL - bol - AliExpress - Amazon NL


© Copyright 2007-2024 Startersmotor.nl - privacy policy/disclaimer | over ons | links | Startersmotor helpen | contact | Startersmotor op Facebook Startersmotor op YouTube Startersmotor op Instagram
Te luid geluid is UIT!