Startersmotor.nl - Van alles over lichte motoren
Keerpunt, het boek van YouTuber Itchy Boots

 

Vespa (S.p.A. Piaggio & Co., Genova.) is een Italiaanse producent van scooters.Piaggio is een merk dat vanaf 1946 beroemd werd met de productie van scooters die de naam Vespa (wesp) kregen. Oorspronkelijk was Piaggio een (oorlogs)vliegtuigbouwer die na de Tweede Wereldoorlog geen vliegtuigen meer mocht bouwen. Italië had immers gecollaboreerd met de Duitsers. Daarom besloot de Piaggio directie om hun productielijn om te vormen tot een scooterfabriek.

Vele vliegtuigonderdelen werden aanvankelijk gebruikt: zo was het voorwiel het neuswiel van de vroegere vliegtuigen, de motor was een aangepaste startmotor enz. Al snel werden deze scooters - ontworpen door Corradino d'Ascanio - populair in het naoorlogse Italië, waar grote behoefte aan eenvoudige transportmiddelen bestond. Vespa werd zo een merknaam.

In 1970 kwam ook het merk Gilera bij het Piaggio-concern, gevolgd door het merk Puch in 1987.

Bron: Wikipedia

Motor theorie online oefenen

 

Er zijn 10 motoren die voldoen aan je zoekopdracht.

Vespa 946
Vespa 946
Vespa GTS 125
Vespa GTS 125
Vespa GTV 125
Vespa GTV 125
Vespa LX 125
Vespa LX 125
Vespa LXV 125
Vespa LXV 125
Vespa Primavera 125
Vespa Primavera 125
Vespa PX 125
Vespa PX 125
Vespa S 125
Vespa S 125
Vespa Sprint 125
Vespa Sprint 125
Vespa Sprint 125 Notte
Vespa Sprint 125 Notte

 

  • Tip: Controleer overal ter wereld je bandenspanning en pomp je banden direct op met de zeer handzame Xiaomi luchtpomp. Must have voor elke motorrijder!
  • Tip #2: Op zoek naar kleine onopvallende navigatie voor op de motor? De Beeline Moto II kan wat voor jou zijn, zo hoef je je dure smartphone niet op je stuur te plaatsen!

Waardeer je de artikelen op Startersmotor.nl en koop je wel eens wat bij onderstaande webshops?
Doe dat dan via volgende links, ik ontvang dan een kleine commissie om de website te kunnen onderhouden en het kost jou niets extra. Win-win!
Louis Motorrad NL - bol - AliExpress - Amazon NL


© Copyright 2007-2024 Startersmotor.nl - privacy policy/disclaimer | over ons | links | Startersmotor helpen | contact | Startersmotor op Facebook Startersmotor op YouTube Startersmotor op Instagram
Te luid geluid is UIT!