Startersmotor.nl - Van alles over lichte motoren
Kawasaki Ninja 500 SE

 

Piaggio (Piaggio & C. S.p.A. Genova.) is een grote Italiaans producent van bromfietsen, scooters en motorfietsen. Verschillende andere Europese merken horen tot het Piaggio-concern. Het bedrijf werd in 1887 opgericht door Rinaldo Piaggio. Er werden stoomaangedreven zaagmachines gebouwd. Later produceerde men spoorrijtuigen, motorboten en zelfs grote vliegtuigen.

In 1946 werd de eerste scooter gebouwd, die vanwege zijn zachte gezoem en slanke taille Vespa (wesp) genoemd werd. Op basis van deze scooter werd een driewielige bestelwagen ontwikkeld waarvan in 1948 de eerste modellen op de markt kwamen onder de naam Ape, wat in het Italiaans 'bij' betekent. Dit wegens het karakteristieke geluid.

Sinds 1970 behoort ook Gilera tot het Piaggio-concern. Diverse Vespa-bromfietsmodellen werden ook onder de merknaam Piaggio uitgebracht. Sinds 1999 is Piaggio eigendom van Morgan Grenfell Private Equity. In 2001 nam Piaggio het Spaanse merk Derbi over en kocht ook 20% van de aandelen van MV Agusta. In 2004 nam Piaggio ook het merk Aprilia over.

Bron: Wikipedia

Verkoop je motor zonder gezeur.

 

Er zijn 6 motoren die voldoen aan je zoekopdracht.

Piaggio Beverly 125IE
Piaggio Beverly 125IE
Piaggio Fly 125
Piaggio Fly 125 (info)
Piaggio Liberty 125
Piaggio Liberty 125
Piaggio Medley 125
Piaggio Medley 125
Piaggio New Fly 125 V3
Piaggio New Fly 125 V3
Piaggio X Evo 125IE
Piaggio X Evo 125IE

 

  • Tip: Controleer overal ter wereld je bandenspanning en pomp je banden direct op met de zeer handzame Xiaomi luchtpomp. Must have voor elke motorrijder!
  • Tip #2: Op zoek naar kleine onopvallende navigatie voor op de motor? De Beeline Moto II kan wat voor jou zijn, zo hoef je je dure smartphone niet op je stuur te plaatsen!

Waardeer je de artikelen op Startersmotor.nl en koop je wel eens wat bij onderstaande webshops?
Doe dat dan via volgende links, ik ontvang dan een kleine commissie om de website te kunnen onderhouden en het kost jou niets extra. Win-win!
Louis Motorrad NL - bol - AliExpress - Amazon NL


© Copyright 2007-2024 Startersmotor.nl - privacy policy/disclaimer | over ons | links | Startersmotor helpen | contact | Startersmotor op Facebook Startersmotor op YouTube Startersmotor op Instagram
Te luid geluid is UIT!