Startersmotor.nl - Van alles over lichte motoren
BOL.com voor al jouw spullen

 

KTM is een Oostenrijks motorfietsmerk. KTM Kraftfahrzeuge Trunkenpolz Mattighofen, later Kronreif Trunkenpolz Mattighofen, Motorradbau Moser & Co., later Motorradfabrik Kronreif & Trunkenpolz, KTM motorfahrzeugbaugesellschaft Kronreif & Trunkenpolz en KTM motor-Fahrzeugbau KG Kronreif & Trunkenpolz, Mattighofen.

KTM is een Oostenrijks bedrijf, in 1934 opgericht door Trunkenpolz, dat in 1953 (toen Hans Kronreif tot het bedrijf toetrad) begon met de inbouw van 98cc-Rotax-blokjes, hoewel er al in 1949 een onsuccesvolle motorfiets, de 100 L, gebouwd was. De basis voor de motorproductie lag bij het bedrijf Moser, dat al eerder motorfietsen met Rotax-blokken gemaakt had. Er volgden 123cc-motorfietsen en 123- en 147cc-scooters, eveneens met Rotax-motoren. Later werden ook 50cc-modellen en diverse lichte motorfietsen met Sachs-, Rotax- en eigen motoren gebouwd. In Amerika werden KTM's onder de naam Penton verkocht.

Tegenwoordig is KTM een van de belangrijkste producenten van terreinmotoren, zowel twee- als viertakten. Toch richt men zich steeds meer op motorfietsen voor normaal straatgebruik. In 1999 ging het gerucht dat KTM Moto Guzzi wilde overnemen, maar dat gebeurde uiteindelijk niet.

Bron: Wikipedia

Motor theorie online oefenen

 

Er zijn 4 motoren die voldoen aan je zoekopdracht.

KTM 125 Duke
KTM 125 Duke (test)
KTM Freeride E
KTM Freeride E
KTM Freeride E-SM
KTM Freeride E-SM
KTM RC 125
KTM RC 125 (info)

 

Steun Startersmotor en koop via deze links - bol.com - AliExpress - Booking.com


© Copyright 2007-2020 Startersmotor.nl - privacy policy/disclaimer | over ons | links | Startersmotor helpen | contact | Startersmotor op Facebook Startersmotor op YouTube Startersmotor op Instagram