Startersmotor.nl - Van alles over lichte motoren
Verkoop je motor zonder gezeur.

 

Husqvarna Motorcycles is een fabrikant van voornamelijk terreinmotorfietsen. Het merk was oorspronkelijk een afdeling van het Zweedse Husqvarna-concern. Tegenwoordig is ze een dochteronderneming van BMW en zetelt in Cassinetta di Lugagnano bij Varese in Italië.

Husqvarna was een Zweedse wapen- en rijwielfabriek (anno 1689), die in 1903 haar eerste motorfietsen bouwde met NSU-, FN- en Moto-Rêve inbouwmotoren. Lange tijd werden alleen inbouwblokken gebruikt, in 1919 werd de eerste volledige Husqvarna gebouwd (Model 150). Desondanks werden ook na deze tijd JAP-blokken toegepast. De eigen 546- en 996 cc V-twins hadden in de jaren twintig een goede naam. Na de Tweede Wereldoorlog maakte Husqvarna naam in de motorcross, vooral nadat Torsten "Totte" Hallman in de jaren zestig vier keer wereldkampioen werd. Indertijd werden de Albin-blokken van Nils Hedlund gebruikt. In 1986 werd de motorfietstak van Husqvarna verkocht aan het Italiaanse Cagiva, waarna de merknaam enige tijd werd veranderd in Cagiva (alleen de enduromachines bleven Husqvarna heten).

Rond 2003 werd Husqvarna weer (deels) Zweeds eigendom door een financiële injectie door Electrolux. In oktober 2007 werd Husqvarna overgenomen door BMW, dat begin 2007 met het BMW 450 sports enduro prototype ook al duidelijke stappen had gezet richting de enduro-sport. BMW kondigde aan dat Husqvarna zou blijven voortbestaan als zelfstandig merk en dat alle product-ontwikkeling, verkoop en productie gevestigd bleven in Varese, Noord Italië.

bron: Wikipedia (ingekort)

Motor theorie online oefenen

 

Er zijn 5 motoren die voldoen aan je zoekopdracht.

Husqvarna SMR125
Husqvarna SMR125
Husqvarna SMS125
Husqvarna SMS125
Husqvarna Svartpilen 125
Husqvarna Svartpilen 125
Husqvarna TE125
Husqvarna TE125
Husqvarna WRE125
Husqvarna WRE125

 

  • Tip: Controleer overal ter wereld je bandenspanning en pomp je banden direct op met de zeer handzame Xiaomi luchtpomp. Must have voor elke motorrijder!
  • Tip #2: Op zoek naar kleine onopvallende navigatie voor op de motor? De Beeline Moto II kan wat voor jou zijn, zo hoef je je dure smartphone niet op je stuur te plaatsen!

Waardeer je de artikelen op Startersmotor.nl en koop je wel eens wat bij onderstaande webshops?
Doe dat dan via volgende links, ik ontvang dan een kleine commissie om de website te kunnen onderhouden en het kost jou niets extra. Win-win!
Louis Motorrad NL - bol - AliExpress - Amazon NL


© Copyright 2007-2024 Startersmotor.nl - privacy policy/disclaimer | over ons | links | Startersmotor helpen | contact | Startersmotor op Facebook Startersmotor op YouTube Startersmotor op Instagram
Te luid geluid is UIT!