Startersmotor.nl - Van alles over lichte motoren
Verkoop je motor zonder gezeur.

 

Derbi is een Spaans merk van motorfietsen. Bicicletas Rabas, later Nacional Motor S.A, Mollet, Barcelona. De naam Derbi komt van DERivado de BIcicleta (letterlijk: afgeleid van de fiets). Derbi is een Spaanse fabriek, opgericht in 1922 door Siméon Rabas Singla. In Mollet bij Barcelona repareerde, monteerde, verkocht en verhuurde hij fietsen. Samen met zijn broers ging hij ook frames voor Spaanse motormerken maken.

In 1950 ging men zich volledig op de productie van motorfietsen richten. In november van dat jaar werd de eerste motorfietsen gepresenteerd. Het waren 50cc-modellen die onder de naam SRS (Siméon Rabas Singla) werden verkocht, naar de oprichter van het bedrijf. Al snel kwamen er modellen met 95, 98 en 250 cc. In 1955 volgde een moderne 350cc-tweecilinder en een 125cc-model. Intussen was de merknaam al veranderd in Derbi. De motoren waren allemaal tweetakten. Dankzij opdrachten van het Spaanse leger kon het bedrijf uitbreiden. Men ging zich vooral op de 50cc-klasse concentreren maar in 1964 kwam er toch weer een 75- en een 125cc-model.

Inmiddels rijden er al veel Derbi brommers en motoren over de wereld rond, maar blijven de motoren op de Nederlandse wegen redelijk uniek.

bron: Wikipedia (ingekort)

Bitvavo - goedkoop handelen in crypto

 

Er zijn 7 motoren die voldoen aan je zoekopdracht.

Derbi GPR Racing 125
Derbi GPR Racing 125
Derbi Mulhacen 125
Derbi Mulhacen 125
Derbi Mulhacen Cafe Racer 125
Derbi Mulhacen Cafe Racer 125
Derbi Senda DRD SM 125
Derbi Senda DRD SM 125
Derbi Terra 125
Derbi Terra 125
Derbi Terra Adventure 125
Derbi Terra Adventure 125
Derbi GP1 125
Derbi GP1 125

 

  • Tip: Controleer overal ter wereld je bandenspanning en pomp je banden direct op met de zeer handzame Xiaomi luchtpomp. Must have voor elke motorrijder!

Waardeer je de artikelen op Startersmotor.nl en koop je wel eens wat bij onderstaande webshops?
Doe dat dan via volgende links, ik ontvang dan een kleine commissie om de website te kunnen onderhouden en het kost jou niets extra. Win-win!
Louis Motorrad NL - BOL.com - AliExpress - Amazon NL


© Copyright 2007-2023 Startersmotor.nl - privacy policy/disclaimer | over ons | links | Startersmotor helpen | contact | Startersmotor op Facebook Startersmotor op YouTube Startersmotor op Instagram