Startersmotor.nl - Van alles over lichte motoren
BOL.com voor al jouw spullen

 

Brammo, Inc. is een Amerikaans bedrijf (Ashland, Oregon) welke elektrische voertuigen maakt. De eerste elektrische Brammo motor, de Enertia, is gebouwd in Hongarije. Brammo Motorsports begon in 2002 in de garage van Craig Bramscher, nadat hij bij diverse Ferrari en Lamborghini dealers in de omgeving van Los Angeles op zoek was naar een sportwagen waar hij comfortabel in kon zitten met 1.91m. Uiteindelijk is hij zelf gaan ontwerpen en tot 2008 was Brammo voornamelijk alleen bezig met auto's en elektrische aandrijvingen.

In 2008, na de ontwikkeling van het prototype van de Enertia, zijn Brammo Motorsports en de investeerders overeengekomen om het bedrijf verder te laten gaan als Brammo Inc. en puur te focussen op elektrische voertuigen. Hieruit ontstonden de uiteindelijke Enertia, de Empulse (2010) en de Empulse R (2012).

Elektrische voertuigen zijn nog volop in ontwikkeling. Bij de elektrische voertuigen spreekt men van nominaal vermogen en piekvermogen. Het nominaal vermogen staat op het kentekenbewijs, hierdoor zijn de voertuigen van Brammo geschikt voor het A2-rijbewijs. Op deze manier kan je legaal rondrijden met 40kW piekvermogen.

Brammo is begin 2015 uitgekocht door Polaris Industries en ondergebracht bij Victory Motorcycles. Het merk zal dus geen nieuwe motoren meer produceren, wel onder de naam 'Victory'.

Bron: Wikipedia (ingekort) en eigen vertaling en aanvulling

BOL.com voor al jouw spullen

 

Er zijn geen motoren die voldoen aan je zoekopdracht.


 

  • Tip: Controleer overal ter wereld je bandenspanning en pomp je banden direct op met de zeer handzame Xiaomi luchtpomp. Must have voor elke motorrijder!

Waardeer je de artikelen op Startersmotor.nl en koop je wel eens wat bij onderstaande webshops?
Doe dat dan via volgende links, ik ontvang dan een kleine commissie om de website te kunnen onderhouden en het kost jou niets extra. Win-win!
Louis Motorrad NL - BOL.com - AliExpress - Amazon NL


© Copyright 2007-2023 Startersmotor.nl - privacy policy/disclaimer | over ons | links | Startersmotor helpen | contact | Startersmotor op Facebook Startersmotor op YouTube Startersmotor op Instagram