Startersmotor.nl - Van alles over lichte motoren
Zo lang de voorraad strekt: Lego Ducati Panigale V4 R

 

Bayerische Motoren Werke werd in oktober 1913 door Karl Friedrich Rapp gesticht als vliegtuigmotorfabriek onder de naam Rapp Motorenwerke. Als locatie werd het Milbertshofendistrict in München gekozen vlakbij de Gustav Otto Flugmaschinenfabrik, een Duitse vliegtuigenfabriek van Gustav Otto en voorloper van de Bayerische Flugzeug Werke.

Na de Eerste Wereldoorlog werd de fabriek tijdelijk gesloten, en na heropening moest BMW de productie van vliegtuigmotoren staken en ging voortaan vooral spoorwegremmen produceren. Na de Eerste Wereldoorlog werd de fabriek tijdelijk gesloten, en na heropening moest BMW de productie van vliegtuigmotoren staken en ging voortaan vooral spoorwegremmen produceren. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was BMW een grote leverancier van motoren aan de Luftwaffe en van motorfietsen en andere voertuigen aan de Wehrmacht. Tot 1945 werden er in totaal meer dan 30.000 geproduceerd. BMW heeft ook onderzoek gedaan naar straalmotoren, en heeft op raketten gebaseerde wapens geproduceerd.

De Bayerische Motoren Werke-fabrieken werden tegen het einde van de oorlog zwaar gebombardeerd. De fabriek in München werd voor het grootste deel verwoest. De fabrieken in oostelijk Duitsland (Eisenach, Dürrerhof, Basdorf en Zühlsdorf) werden door de Sovjet-Unie in beslag genomen. De Sovjets plaatsten de machines naar hun eigen fabrieken over, en gingen de ontwerpen nabouwen. Zo wordt het type "Wehrmacht" heden ten dage nog steeds geproduceerd, in een vorm die slechts beperkte wijzigingen heeft ondergaan. Rusland produceert het type onder de naam IMZ Ural; Oekraïne onder de naam KMZ Dnepr; en Kazachstan onder de naam Kozak.

Na de oorlog herstelde BMW zich. De onderneming dreef vooral op de bouw van motorfietsen.

Bron: Wikipedia (ingekort)

BOL.com voor al jouw spullen

 

Er zijn 2 motoren die voldoen aan je zoekopdracht.

BMW C evolution
BMW C evolution (test) (elektrisch)
BMW C evolution European
BMW C evolution European

 

Steun Startersmotor en koop via deze links - bol.com - AliExpress - Booking.com - Amazon NL


© Copyright 2007-2020 Startersmotor.nl - privacy policy/disclaimer | over ons | links | Startersmotor helpen | contact | Startersmotor op Facebook Startersmotor op YouTube Startersmotor op Instagram